Het concert – als resultaat van de uitwisseling van Junges Ensemble Duisburg, Het Lehmbruck Museum en Talent voor Gastvrijheid – op 27 november is innig en juichend ontvangen door deelnemers en publiek.

Op initiatief van MusicGenerations dat voor haar programma over Gastvrijheid wil leren over culturele ontmoetingen tussen vluchtelingen en Duitsers, startte deze uitwisseling in workshops en concerten. Na een weekend werken in Rotterdam met circa 50 talenten volgende het concert bij Wilhelm Lehmbruck. Zijn werk van vooral tijdens de eerste wereldoorlog vertolkt de ervaringen van oorlog en geweld van vandaag. Het werkt bijzonder sterk om met Duits en Nederlands talent van hier en van ver, rond zijn beelden te musiceren, zingen, rappen, dansen en voordragen.

Het programma is voorgedragen voor de prijs van Fonds Soziokultur en dingt mee naar de subsidie van Transfer International.

Bovenal dingt het mee naar het vertrouwen en de vriendschap die de culturele ontmoeting en productie tussen divers talent van overal veroorzaakt.

poster-duisburg