9 mei in zaal de Unie Rotterdam:
MUSIC GENERATIONS NAAR ARMENIE

Op 9 mei is de volgende auditie voor nieuw talent:
1700 tot 1900 uur In Zaal de Unie aan de Mauritsweg 35. Aanmelden via www.musicgenerations.nl.

Bij Music Generations staat de muzikale ontmoeting tussen verschillende culturen en generaties centraal. In 2014-15 is het programma voor jong en ouder talent (25- en 50+) gewijd aan wat vrijheid betekent voor generaties en culturen.

De Nederlandse Armeniƫrs hebben een heel eigen geschiedenis met vrijheid. Daarover en over de diverse Armeense muziekstijlen en de cross-overs met de Nederlandse, een workshop door Svetlana Agajanyan. Zij is een begaafde operazangeres van Armeense komaf, geboren in het hartje van Nagorni Karabach, hoofdstad Stepanakert.

Haar studie als zangeres en zang pedagoge volgde zij aan de muziekacademie van de Armeense hoofdstad, Yerevan, waarna zij verder studeerde aan het conservatorium van Baku, Azerbajdjan. Na haar studie in Baku haalde zij haar master diploma aan het conservatorium van Komitas in Yerevan.

Svetlana coacht haar studenten in het vergroten van hun stembereik en onderwijst hen in een stabiele stemtechniek. Veel van haar leerlingen studeerden daarna door aan Nederlandse conservatoria. Sommige van hen deden mee aan het Eurovisie Songfestival waaronder: Razmik Amyan.