Speciaal in het kader van 24 uur cultuur, de opening van het Rotterdamse culturele seizoen, verzorgen de jonge (14 – 25 jaar) en oudere (vanaf 50 jaar) talenten van Music Generations op zondag 14 september een exclusief miniconcert in Rotown met zanger, rapper en spoken word artist Typhoon. Het concert biedt een voorproefje op het nieuwe programma ‘Talent voor vrijheid = Vrijheid voor Talent’. Een speciale editie ter viering van 70 jaar bevrijding, waarbij verschillende generaties en culturen worden uitgedaagd om elkaars muziekstijlen te vertolken in een reeks van optredens in het seizoen 2014/2015.

Concert
Typhoon, eerder ambassadeur van de vrijheid, brengt op 14 september samen met beide generaties een muzikale ode aan de vrijheid, dat zich kenmerkt door bijzondere crossovers tussen jong en ouder talent van diverse afkomst. “Het is mooi te zien wat ouderen delen aan ervaring en hoe jongeren deze generatie op hun beurt weten te inspireren tot iets nieuws”, aldus Glenn de Randamie (Typhoon). Naast het programma over vrijheid worden ook nummers van het onlangs met lovende kritieken ontvangen nieuwe album ‘Lobi da Basi’ (liefde is de baas) ten gehore gebracht. Het één uur durend concert vangt aan om 15.00 uur en is gratis toegankelijk voor het grote publiek.

Masterclass
Voorafgaand aan het concert geeft Typhoon een exclusieve masterclass aan de jonge en oudere talenten van Music Generations. Hij coacht en begeleidt hen in het maken van crossovers tussen rap en zang en studeert samen met hen één nummer van zijn nieuwe album in dat tevens ten gehore wordt gebracht tijdens het aansluitende optreden. De Masterclass is van 12.00 tot 14.00 uur bij te wonen door de pers. Besloten voor het grote publiek.