Onze deelnemer van het eerste uur Wim Kalkman is vrijdag 90 geworden en kort erop overleden. Ik zie hem nog binnenkomen in 2001 tijdens ons Rotterdam Culturele Hoofdstad programma. Toen wist hij nog niet dat alle ziektes die hij de afgelopen jaren het hoofd heeft geboden door het werken met asbest kwamen.

Altijd vriendelijk, door en door muzikaal en loyaal hebben de Music Generations jaren met en van Wim en zijn voorkeur voor Frank Sinatra mogen genieten. Hij motiveerde ons door zijn onverschrokken doorzettingsvermogen om na iedere opname in het ziekenhuis, steevast het volgende concert, voorronde of workshop te halen. Gelukkig juist de afgelopen jaren in goede gezondheid totdat de asbest terugkeerde op een andere plek.

Wim maakte ons programma mee samen met het andere oudere toptalent, Jeanne Verstift die in maart van dit jaar naar het engelenkoor vertrok na een kort ziekbed.

Wim en Jeanne, onze voorbeelden in muziek en warme belangstelling voor de talenten en muziek van anderen, jongeren, culturen. We verliezen onze boegbeelden en hopen met Talent voor Vrijheid in 2014 en 2015 een muzikaal standbeeld voor hen op te richten. Wij zijnĀ  blij dat zij in de videoclips van Rob van Pelt en de documentaire van Ellen Blom en producent Paul de Bont voortleven,

Thank you for the Music.

Paul Mayer en Conny Groot