MODE en moslimkleding voor vrouwen: is het mogelijk?



Hijab is de afgelopen jaren steeds vaker verschenen op de pagina's van de geschreven pers in de wereld. Er zijn veel vrouwen op de planeet die dit kledingstuk het liefst dragen, en elk jaar neemt het aantal volgers toe.

Hijab betekent in het Arabisch ‘sluier’. In westerse landen wordt Luxe Abaya Dames bij Garaza for Women een hoofddoek genoemd, en in Arabische landen kleding die het lichaam volledig bedekt.
Het stereotype dat een oosters meisje er niet modieus en elegant uit kan zien, is al lang vernietigd. Het hijabmeisje is een elegante vrouw die de laatste modetrends volgt. Glamourtijdschriften publiceren regelmatig artikelen over moslimfashionista's, of 'hijabisten', die weten hoe ze de v moeten dragen en er toch aantrekkelijk uitzien.

Abaya en Sheila kunnen worden gekocht in de Garaza. Alleen stoffen van topkwaliteit: linnen, kopra, crêpe, natte zijde, chiffon, organza. Laconieke rust, met borduurwerk of bugelapplicaties naar keuze.

Wie zijn hijabs?

Het uiterlijk van "hijabisten" verschilt aanzienlijk van dat van "fashionisten" (fans en kenners van de mode-industrie die geobsedeerd zijn door modetrends): een moslimvrouw in Muslim Dress for Women kan zich geen crop tops, strakke leggings en provocerende korte broeken veroorloven. Maar de prachtig geklede hijab, islamitische fashionista's worden graag aangevuld met jeans met openslaande deuren, leren jassen, smalle cantharellen met glazen, slipons en sneakers en andere trendy elementen van de kledingkast.

"Hijabisten" combineren op organische wijze moderne kleding met prachtige moslimjurken voor dames, doen het zo vakkundig dat zelfs Europese fashionista's hun strikken begonnen te maken en er een vleugje oosterse kleur aan toevoegden.

Ons team

Conny Groot

Initiatiefnemer, ontwikkeling & organisatie

Paul Mayer

Muzikaal leider

Kevin Hoogenboezem

Projectmanager

Ger Tielen

Voorzitter

Freddy May

Penningmeester

Jeannette de Noord

Met dank aan