Alles wat u moet weten over de Poolse mentaliteit



Wil je meer weten over de Poolse mentaliteit? Mensen vragen zich vaak af hoe Poolse vrouwen echt zijn. Om daar achter te komen, moet je alle vooroordelen en clichés opzij zetten. Polen is immers een veelzijdig land met vele tradities en gebruiken (Poolse naamdagen). Bovendien biedt Polen niet alleen ongerepte natuur en toeristische attracties, maar ook vriendelijke en gastvrije mensen. Veel Poolse vrouwen zijn mooi en hebben een carrière in de showbusiness als Pools model. Maar als u de Poolse ziel en mentaliteit wilt begrijpen, hebben wij hier wat informatie voor u verzameld.

Poolse dames houden van gratis neuken, wanneer je gaat daten met poolse vrouwen zul je merken hoeveel ze van sex houden.

In de Poolse mentaliteit is familie erg belangrijk

Poolse vrouwen willen ook een goede opleiding en een bevredigend beroepsleven. Veel Poolse vrouwen studeren, leren vreemde talen, volgen bijscholingscursussen en staan open voor nieuwe perspectieven en arbeidskansen. Een goede baan zorgt voor financiële onafhankelijkheid en een wenselijke levensstandaard voor een Poolse vrouw. Dit betekent echter niet dat Poolse vrouwen zich alleen op carrières en goede levensomstandigheden richten. Integendeel. De belangrijkste waarde voor Poolse vrouwen en Polen is familie en goede liefdesrelaties. Ondanks de wijdverbreide opvatting dat vrouwen onafhankelijk van mannen moeten zijn, zijn Poolse vrouwen er nog steeds van overtuigd dat het gezin op de eerste plaats moet komen. Op deze manier zijn de Oosteuropese vrouwen in staat hun beroeps- en gezinsleven te combineren.

Polen: een katholiek land

Wat de traditie betreft, kan men niet voorbijgaan aan het feit dat Polen een katholiek land is. De Polen zijn nauw verbonden met de katholieke kerk, wat tot uiting komt in hun vroomheid. In Polen wordt de crisis van de Kerk niet zo vaak besproken als in Europese landen als Ierland of Italië. Jongeren gaan echter nog steeds niet naar de kerk en ontvangen niet vaak de sacramenten. De Polen hebben een sterke behoefte aan nabijheid tot God en het geloof. In moeilijke en ingewikkelde situaties besluiten velen God om hulp te vragen. Kerkelijke huwelijken zijn ook belangrijk voor veel Poolse vrouwen. Overigens is het ook voor een protestantse of niet-religieuze Duitser mogelijk om in de kerk te trouwen. Dankzij een concordaat (een overeenkomst tussen de Poolse staat en het Vaticaan) kan een kerkelijk huwelijk ook als een burgerlijk huwelijk (Pools huwelijk) worden beschouwd. Als u dus met een katholieke Pool wilt trouwen en zelf geen geloof aanhangt, kunt u in de Poolse kerk trouwen en telt het kerkelijk huwelijk voor uw vrouw als een burgerlijk en religieus huwelijk, terwijl voor u alleen het burgerlijke deel van de ceremonie telt.

Negeren van klachten van Polen

Er wordt ook gezegd dat de Polen zeer veeleisend zijn. De Polen mogen dan klagen over politici, corruptie of hoge huizenprijzen, zij kunnen wel degelijk actie ondernemen om hun leefsituatie te verbeteren. Bovendien genieten Poolse vrouwen van het leven en zien zij de toekomst positief en vol vertrouwen tegemoet, en met veel humor (Poolse moppen). Dus neem Poolse klachten nooit serieus. Polen zijn zo. 

Ons team

Conny Groot

Initiatiefnemer, ontwikkeling & organisatie

Paul Mayer

Muzikaal leider

Kevin Hoogenboezem

Projectmanager

Ger Tielen

Voorzitter

Freddy May

Penningmeester

Jeannette de Noord

Met dank aan